Comprad

Megjelent az új pr-es who is who

Ünnepélyes szakmai rendezvényen mutatta be tegnap a PR Herald szerkesztősége „A hazai pr-szakma arcképcsarnoka (2012)” című digitális portrékötetét. A CD-formában megjelentetett interjúgyűjteményben beszélgetések olvashatók a hazai pr-kommunikációs szakma mintegy száz jeles képviselőjével.

“In the land of the Magyars!”

Samuel Carmiaux, 24 years old Belgian student from Brussels, in last year of a bachelor’s degree in Public Relations, before I used to study Law and Cinematography.
Passionate by others cultures and travelling across Europe, I would like to be specialized in the international relations with East European countries.

I also lived one year abroad in the South of England in Bournemouth and in Antwerp in Belgium. Last year I spent 6 months in Lithuania as PR trainee at the Gytis Ivanauskas Theatre.

Nowadays, I’m in Budapest where I will be working again as trainee with the team of “COMPRAD COMMUNICATIONS” agency until the end of June.

Üdv mindenkinek! (kis késéssel)

Lassan már a Compradnál töltött időm felénél járok, így annak is eljött az ideje, hogy bepótoljam az elmaradt bemutatkozásomat. Tizennyolc évesen elképzelésem sem volt, hogy hova tovább, szinte minden létező szakra beadtam a továbbtanulási jelentkezésemet. Végül szegedi lakosként a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció és médiatudomány szakára kerültem, ahol gondolkodás nélkül a Public Relations szakirányt választottam. Másokkal ellentétben szkeptikus voltam, nem vártam túl sokat a szaktól, mégis kellemesen csalódtam. Rögtön hozzám illőnek éreztem a szakmát, több ágában is azonnal el tudtam képzelni magam. Főként a pr és a marketingkommunikáció világa fogott meg, ahol a kreativitás és a kapcsolatok játsszák a fő szerepet. Végül lediplomáztam Szegeden. A hivatalos megnevezésem: kommunikátor (Public Relations). Sokat tanultunk a pr-ről, diplomám is van belőle, a valódi jelentése gyakorlat nélkül mégis ködös és megfoghatatlan maradt.


A Saxo Bank a Compraddal kommunikál


Megnyerte a Saxo Bank által kiírt meghívásos pr-kommunikációs tendert a Comprad. A dán székhelyű globális befektetési bank az ügynökségnek március 1-től média-pr szolgáltatásra adott megbízást, így egyebek mellett feladata a gazdaságimédia-kapcsolatok építése, ápolása, a bank elemzéseinek fordítása és azok kommunikációja.

A Compradnak nem a Saxo Bank az első pénzügyi ügyfele: korábban hét éven keresztül szolgálta ki az MKB Bankot, de dolgozott az MKB-Euroleasinggel, vagy a PBA Praeventio-val is.