Comprad

Megjelent az új pr-es who is who

Ünnepélyes szakmai rendezvényen mutatta be tegnap a PR Herald szerkesztősége „A hazai pr-szakma arcképcsarnoka (2012)” című digitális portrékötetét. A CD-formában megjelentetett interjúgyűjteményben beszélgetések olvashatók a hazai pr-kommunikációs szakma mintegy száz jeles képviselőjével.

A tavaly tavasszal teljesen megújult PR Herald a közelmúltban több szakmafejlesztési célú projektet indított. Ezek egyikében 96 kiváló hazai pr-szakemberrel készített egyedi portréinterjúkat, hogy azokat egy digitális kiadványban adja közre a kommunikációs szakembereknek, felsőoktatási intézmények oktatóinak, hallgatóinak és minden érdeklődőnek.

A kiadványba kerülő interjúalanyok kiválasztásáról Varga Mihály, a PR Herald főszerkesztője azt mondta, hogy „felvállaltuk azon veszély ódiumát, hogy a készülő kiadványból kimarad a szakma néhány jelese, ám ez egy újabb Arcképcsarnok elkészítésének lehetőségét teremti meg.” A digitális kötetben ügynökségvezetők, vezető független szakemberek, oktatók és a vállalati oldal kiválóságai mutatkoznak be.

A kilenc hónapig szerkesztett kiadvány készítésébe a főszerkesztő és Bognár Gergely vezetőszerkesztő hat fiatal, korábbi és jelenlegi kommunikáció szakos, pr-es hallgatót vont be. A kiadvány azonban nem csak ettől példa nélküli; ahogyan Szondi György, a Leeds Metropolitan University docense, a PR Herald főmunkatársa a szakmai bemutatón fogalmazott: „hasonló, pr-es szakemberekkel készített élvezetes portrékötet már nagyon régen nem jelent meg Nagy-Britanniában sem, ezért ez ott is nóvumnak számítana”.

A PR Herald 2000-ben már megjelentette a „Ki kicsoda a magyar pr-szakmában?” című könyvét, mely akkor is hiánypótló volt hazánkban. 2012-ben azon igény hívta életre újból az aktualizált szakmai „who is who” elkészítését, hogy a pr és kommunikációs szakmákban egyre többen – kiváló eredményeket elérve – tevékenykednek, akiket a szélesebb közvéleménynek is meg kell ismernie. A szerkesztőség szándéka szerint a jövőben több Arcképcsarnok is készül majd, hiszen hazánkban sok remek szakember tevékenykedik, akiknek a pályája, szakmai hitvallása érdekes lehet mindannyiunk számára.

A digitális kiadványt a www.prherald.hu/arckepcsarnok oldalon lehet megrendelni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás

Mondja el véleményét!