Comprad

Jó reggelt! Gyakornok vagyok és dolgozni jöttem!

Sajtóközlemény, sajtóreggeli, definíciók, izgalom. A „főnököm” készségesen kérdezgetett, én pedig a legjobb tudásom szerint válaszoltam, néha jót, sokszor rosszat.

Mit is keres itt ez a lány? „Az ereidben kreativitás folyik” - mondaná erre egy nagyon kedves barátom. Kiskoromtól kezdve robbannak ki belőlem a kreatív ötletek. Hosszú út vezetett idáig, míg megtaláltam az utamat, de még keresem a megfelelő letérőt. Sok minden érdekelt, divattervezés, stylist, lakberendezés, zene, fotózás, egyszóval imádok mindent, ami kreatív.


Válság van, bizalom nincs

Az Edelman – a világ egyik legnagyobb, független pr-szervezete – minden évben készít egy globális bizalmi kutatást, aminek célja, hogy felmérjék a lakosság helyzetét: mennyire bíznak abban, amelyekben/akikben talán a legjobban kellene. A kutatást két korcsoportban (25-34 év, 35-64 év) végzik, 25 ezer fős mintán, a világ 25 országában. Minden megkérdezettre ugyanazok a feltételek érvényesek: főiskolai/egyetemi végzettséggel rendelkeznek, a háztartásuk jövedelme a korukhoz és az országuk helyzetéhez képest a felső negyedbe tartozik, figyelik az üzleti életet és a médiát, valamint heti pár alkalommal követik a közpolitikai kérdések alakulását. A 2012-es évben sok érdekes eredmény született, de talán a legmeghatározóbb a nagyfokú bizalomcsökkenés volt. Köthető ez a válsághoz, természeti katasztrófákhoz, de a lényeg, hogy a bizalom folyamatosan csökken. A kormányzat bizalmi csökkenése volt a legmeghatározóbb, emellett az előzőekhez képest alacsonyabb értéket ért el az üzleti szektorba, és a médiába vetett bizalom is.

Röpke hat hét

Máris eltelt az újévből másfél hónap. Nekem ez a 2012-es év eddig a gyakorlati időről szólt. Bemutatkozómban arról írtam, hogy mennyire tartottam az új helyzettől, itt a Compradnál. Félelmeim szerencsére nem igazolódtak be, nagyon is segítőkész, barátias kis csapat mindennapi életébe nyerhettem egy kis betekintést. Gyakorlati helynek azért a Compradot választottam, hogy ne egy hatalmas cég emberekkel túlzsúfolt környezetében kelljen megismerkednem a tanult szakmám gyakorlati részével. Döntésemet nem bántam meg, hiszen olyan dolgokat láttam itt élőben, melyről az iskolában csak futólag esett szó.